Çıkış Hikayesi

Samsun E-Kadın Müzesi Çıkış Hikayesi

Kadın Dostu Kent Samsun

Samsun E-Kadın Müzesi, Karadeniz Yeni Ufuklar Derneğimizin de yer aldığı 2011 -2020 yılları arasında yürütülen Kadın Dostu Kent Samsun çalışmalarında Derneğimizin üyesi Hicran Karadoğan KINIK tarafından gündeme getirilmiştir. İldeki kamu kurumları tarafından web giderleri ve kurulum prosedürü nedeniyle sahiplenilmemiştir. Bu durum üzerine Karadeniz Yeni Ufuklar Derneğimiz tarafından çalışmanın sivil bir inisiyatif ile uygulanması için girişimlerde bulunulmuş, Derneğimizin ve gönüllü katkıların yardımıyla teknik alt yapısı kurulmuş ve AB Sivil Düşün Programı desteğiyle ise yaygınlaştırılması sağlanarak hayata geçirilmiştir.
Samsun gibi tarihin ve milli mücadelenin içinde yer almış köklü kültüre sahip şehirlerde, öyküleriyle ilham veren pek çok kadın bulunmaktadır. Özellikle kadın STK'ları tarafından 8 Mart gibi günlerde kamuoyuna taşınan bu hikayelerin mevcut mekanizmalar içerisine dahil edilmesi gerekmektedir. Samsun E- Kadın Müzesi, Samsun'daki kadın hareketleri tarihini ve kadınları araştırmak, geçmişini öğrenmek, mevcut yapı içerisinde kadın temsilini arttırmak, var olan eril politikalara karşı yeni söylem ve alternatif bir müze politikası geliştirmek fikri üzerine oluşturulmuştur.

Hicran Karadoğan KINIK Kimdir?

14.08.1972 Yerköy doğumludur. İlk, orta ve lise öğrenimini Ankara’da tamamladı. Yüksek öğrenimini Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmetler Yüksek Okulunda bitirdi. 1995 yılında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Ürgüp Çocuk Yuvası Müdürlüğüne sosyal hizmet uzmanı olarak atandı. 1999-2000 yılları arasında Trabzon ve Samsun İllerinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı çeşitli kurumlarda sosyal hizmet uzmanı olarak görev yaptı. 2002 yılında Samsun Gaziosmanpaşa Toplum Merkezi’nin kurucu müdür olarak atandı. 2005-2008 yıllarında Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği tarafından koordine edilen Düzey 2 Bölge Kalkınma Programında İzleme ve Değerlendirme ekibinde görev aldı. Samsun Valiliği AB Proje Ofisi, Samsun Valiliği Kalkınma Ofisi, Samsun Valiliği Sosyal Hizmetler ve Engelliler Koordinasyon Biriminin kuruluş çalışmalarını yürüttü. Yine bu dönemde Samsun İl Özel İdaresi ARGE Biriminde Hibe Program Sorumlusu olarak çalıştı. 2011 yılında Samsun Valiliği Yerel Eşitlik Biriminin kurulması ile birlikte Birimin yapılanma çalışmasını yürüttü. 2019- 2020 yılları arasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşlarının Samsun’a Çıkışının 100. Yılı nedeniyle kurulan 100. Yıl Koordinasyon Merkezin koordinatörü olarak görev yapan Hicran Karadoğan KINIK, Ağustos 2020 tarihinden itibaren İçişleri Bakanlığının Covid -19 salgınıyla mücadele tedbirleri kapsamında kurulan Samsun Valiliği İl Salgın Denetim Merkezinde görev yapmaktadır.
Kadının İnsan Hakları , Ana-Çocuk Eğitimi, Aktif Vatandaşlık ve Yurttaşlık Eğitim Programı gibi yetişkin eğitimi konularında eğitici eğitimleri alan ve uygulayan Hicran Karadoğan KINIK, Samsun’un sosyal ve ekonomik kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla hayata geçirilen “Ekolojik Oyuncak, Gençlere Can Simiti, Hediyeniz Bizden, Lojistikle Eğitiliyoruz, Eğitime Bir Destek Geleceğe Bin Işık, İstihdama Bir Adım Daha, Samsun’da Kadın Hikayeleri, Elele, Samsun’da Kadının Durumu, Samsun İlinin Sosyal Risk Haritasının Oluşturulması, Çarşı 1919 Kadın Emeği Pazarı, Şiddetsiz Bir Yaşam İçin Elele, Samsun E- Kadın Müzesi, İlk Adımdan Kuruluşa Milli Mücadele Sergisi ” gibi çok sayıda bölgesel, ulusal projelerin yazım ve uygulama aşamasında görev almıştır. Kamu kurumundaki görevi yanı sıra sivil toplum kuruluşlarında da aktif çalışmalar yürüten KINIK, Karadeniz Yeni Ufuklar Derneğinin kurucu başkanı olarak rol almıştır. Farklı Gelişen Bireyler Derneğinin Samsun Temsilciliğini de yürüten Hicran KINIK, evli 2 çocuk annesidir.

Bize Ulaşın!

Aşağıdaki iletişim bilgileri üzerinden bizimle irtibata geçebilir iletişim kurabilirsiniz.

Adres

Cumhuriyet Mahallesi Lozan Caddesi No:79/1 Atakum/Samsun